Ana içeriğe atla

Tavuklu Pilav Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı tavuk suyu

1 adet tavuk göğsü

2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

1 adet kuru soğan

2 adet havuç

1 adet kırmızı biber

1 yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber


Yapılışı:

Pirinci yıkayıp süzün ve bir kenarda bekletin.

Tavuk göğsünü küp küp doğrayın ve bir tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı tavuk suyu ekleyin ve pişirin.

Ayrı bir tencereye tereyağı veya sıvı yağı koyun. İnce doğranmış kuru soğanları ekleyin ve kavurun.

Soğanların üzerine küp küp doğranmış havuçları ve kırmızı biberi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.

Salçayı ekleyin ve karıştırın.

Tavuk suyu ve pirinci tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

Pilavı bir kere karıştırın ve ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Pişen pilavı ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

7 ler Çarpım Tablosu

7 ile çarpılan tüm sayılar önce tek sonra çift sayıdır. 7 ile çarpılan tüm sayıların son basamağı 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 ile biter

5 ler Çarpım Tablosu

5 ile çarpılan tüm sayılar önce tek sonra çift olarak değer alır. 5 ile çarpılan tüm sayıların son basamağı 0 ve 5 ile biter.

2 ler Çarpım Tablosu

2 ile çarpılan tüm sayılar çift sayıdır.  2 ile çarpılan tüm sayıların son basamağı 0,2,4,6,8 rakamları ile biter.